З кожним роком у Запорізькій області все більше «рідіють» полезахисні лісосмуги. Невідомі вирубують іноді тисячі кілометрів лісосмуг. Черговий злочин стався у Василівському районі.

30 січня у селі Скельки було виявлено вирубку близько 132 дерев без дозвільних документів в полезахисній смузі. Комісія склала Акт, який мають направити в Державну екологічну інспекцію Південного округу, Василівського районного Управління ГУНП в Запорізькій області для подальшого розгляду та притягнення винних до відповідальності, повідомляється на сайті відомства.

Для довідки: полезахисні лісосмуги – штучні лісові насадження, які висаджують на межах полів, з метою захисту посівів від суховіїв, пилових бур, запобігають ерозії, покращують мікроклімат тощо. Безжальне видалення дерев може призвести до страшних наслідків.

Нагадаємо, через різке зростання захворювань на грип, ГРВІ та коронавірусної хвороби серед дітей, у Запорізькій області почали закриватися навчальні заклади на карантин. Більшість переходять на онлайн-навчання.

Фото з сайту міськради