З 1 січня 2022 року в школах запровадили оновлене меню для школяриків, яке націлене на перехід до більш здорового харчування (менше жирів, цукру, солі тощо). Відтоді країна поділилася на два табори: одні «за» зміни, інші «проти». Запоріжжя не стало виключенням.

На сторінці у Фейсбук голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Страух повідомив, що завітав до однієї з місцевих шкіл, щоб продегустувати оновлене меню Клопотенка, а заодно перевірити чи запрацювала реформа на місцях.

«Чули про нове меню Євгена Клопотенка? З 1 січня воно запроваджене практично у всіх школах нашої країни. Принаймні, має бути запроваджено. Ми якраз перевіримо, правда чи ні?»

Допомагали посадовцю «уплітати» шкільні страви шеф-кухар Олександр Бобіром і учень третього класу. Вони куштували салат зі свіжою капустою, селерою та яблуком, салат з тертим буряком і яблуком, суп «Авголемоно», курку по-італійськи, а запивали все це узваром. Всі учасники дегустації були задоволені їжею і зійшлися на тому, що впроваджувати нове меню в школи варто.

Нагадаємо, Євген Клопотенко разом з першою леді Оленою Зеленською, розробив нове шкільне меню, яке включає 160 страв. Збільшено споживання кількості молока і кисломолочних продуктів, м’яса, риби, овочів, фруктів. Водночас, як ми вже говорили, обмежено кількість солі, цукру, жирів.

За даними Міністерства освіти і науки України, Запорізька область знаходиться на фінальному етапі впровадження шкільного меню – 86,4% (наш регіон на другу місці).

Скріншот з відео