З 23.11 2021 розпочалося службове розслідування стосовно директорки департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторії Ушакової. На цей час від роботи були відсторонені Ушакова та її колеги – заступниця директорки департаменту Марина Ситникова та Інна Завоюра, а також головна спеціалістка відділу стратегічного планування, економіки та фінансів Тетяна Алутіна.

2 лютого 2022 року на сайті міськради оприлюднили рішення про припинення розслідування.

За результатами розслідування Вікторію Ушакову відсторонено від роботи за неправомірне використання факсиміле на первинних бухгалтерських та інших документах («факсиміле» – це креслення/малюнок, яке є точним відтворенням власноруч підпису особи):

У зв’язку з виявленням фактів неправомірного використання директором департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Ушаковою Вікторією Василівною факсиміле на первинних бухгалтерських та інших документах департаменту, що є недодержання директором департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Ушаковою Вікторією Василівною законодавства про службу в органах місцевого самоврядування та стали  підставою для проведення службового розслідування за розпорядженням міського голови від 24.01.2022 № 23р «Про проведення службового розслідування», вважати Ушакову Вікторію Василівну з 24.01.2022 відстороненою від виконання обов’язків директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради.

Колег пані Ушакової поновили, однак на сайті НАЗК з’явилася декларація перед звільненням заступниці директора департаменту охорони здоров’я Марини Ситникової.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко лишився незадоволений роботою департаменту хорони здоров’я Запорізької міськради. Згодом на сайті міськради з’явилось повідомлення, що створена службова комісія, яка проводитиме службове розслідування стосовно Вікторії Ушакової. Ушакову та деяких її колег (Інну Завоюру, Марину Ситникову, а також Тетяну Алутіну) на той час були відсторонені від роботи.

Фото: Google.com