Через накопичення Росією військової техніки поблизу кордонів України та загрози повномасштабного вторгнення, по всій країні почали перевіряти бомбосховища. Адже в разі надзвичайної ситуації, саме тут можна перечекати небезпеку.

У Запоріжжі розташовані укриття, що забезпечують можливість безперервного перебування в них населення не менше 48 годин. За даними інформаційно-аналітичного порталу «Слово і діло», в нашому місті розташовано 273 бомбосховищ та близько тисяч споруд подвійного призначення. Якщо порівнювати, то у сусідньому Дніпрі майже вдвічі менше укриттів.

Інше питання в якому стані зараз знаходяться бомбосховища у Запоріжжі, адже багато з них зараз орендують підприємці.

Зі списком місцем розташування бомбосховищ у нашому місті можна ознайомитися за посланням.

Правила безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях: відключіть світло, газ, воду, погасіть вогонь у печах. Візьміть засоби індивідуального захисту, документи, запас продуктів і води. Попередьте сусідів, за потреби допоможіть старим і хворим вийти на вулицю. Якнайшвидше дійдіть до захисного укриття або укрийтеся на місцевості. Зберігайте спокій і порядок.

Нагадаємо, оголошено торги на капітальний ремонт житлового будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від вибуху газового балона. Замовник (департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради) може виплатити виконавцю 10 534 638,00 грн. Підрядник має виконати ремонт до 31 грудня 2023 року.

На головній – фотоілюстрація