Запорізький апеляційний суд мав розглядати скаргу адвокатки 16-річної дівчини, яку підозрюють у жорстокому побитті школярок. Вона просить скасувати строк подовження тримання під вартою неповнолітньої.

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя 28 січня ухвалив подовжити строк тримання під вартою до 7 березня неповнолітньої дівчини, яку підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 189 КК України та ч. 2 ст. 296 КК України. Адвокатка подала апеляційну скаргу. Сьогодні, 9 лютого, Запорізький апеляційний суд мав розглянути скаргу. Однак цього не вдалося зробити через неявку прокурора на засідання у зв’язку з хворобою, повідомляє пресслужба відомства.

Тож розгляд апеляції перенесли на наступний тиждень. А саме, 16 лютого 16:00.

16-річна дівчина – одна з підозрюваних, яка 22 листопада на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району, разом з трьома іншими неповнолітніми побила 3-х школярок. Також вона вимагала гроші у потерпілих.

Нагадаємо, 22 листопада четверо дівчат від 15 до 16 років почали розбірки зі школярками: 2007, 2008 та 2005 років народження. На відео знімалося, як агресорки знущалися, били та вимагали гроші у постраждалих. Особливою жорстокістю вирізнялася дівчина, яка організувала все це. Суд обрав запобіжний захід для найбільш агресивної нападниці , вона може пробути за ґратами 7 років.  Під домашній арешт пішли також інші учасниці побиття школярок.