Місцевому мешканцю Віктору Комісаренку залишилося до пенсії усього 1 рік та 10 місяців. 20 років він пропрацював на одному з приватних підприємств. Тут й планував піти на пенсію, однак з’ясував, що його звільнили за «власним бажанням».

На «Запоріжшляхбуді» чоловік обіймав посаду інженера-енергетика. Він запевняє, що з листопада 2020 року на підприємстві припинили платити зарплатню, нібито йому заборгували 70 тисяч гривень. Досі кошти так і не виплатили, й коли виплатять невідомо, повідомляється в сюжеті «Суспільного».

«База зараз у мінусі. Не вистачає фінансів. Коли буде виведено в нуль баланс, будемо виплачувати і оплачувати зарплату. З листопада 2020 року по листопад 2021 року я не отримував зарплати», – розповів про обіцянки «Запоріжшляхбуду» постраждалий.

Пізніше з’ясувалося, що з підприємства Комісаренка звільнили 31.08.21 «за власним бажанням». Дізнався він про це аж у листопаді. Такий вчинок пояснили, що «підприємство в мінусі, тому нічим платити». Чоловік, який віддав 20 років життя ТОВ, може залишитися без трудового стажу. Постраждалий буде відстоювати свої права у суді.

Заступниця начальника відділу Головного управління Держпраці у Запорізькій області Ганна Бабаєва розповіла журналістам, що була проведена перевірка підприємства:

«Встановлено, що заява працівника була відсутня. Тобто роботодавець порушив вимоги статті 38 Кодексів законів про працю, щодо звільнення працівника. Звільнили без його заяви. В ході інспекційного відділення було поставлено порушення строків виплати заробітної плати, а саме 115 Кодексу законів про працю та ст. 24 Законів України про оплату труда, і видано припис, який буде надалі головним управлінням контролюватися, і знову проводитимуться перевірки щодо цього питання»

Фото зі сторінки ГУ Держпраці у Запорізькій області