Одна з дівчат, яка поводила себе найагресивніше, наразі утримується під вартою, а четверо інших знаходяться під домашнім арештом. Їх судитимуть.

На сайті Запорізької обласної прокуратури вказано, що за процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно п’ятьох неповнолітніх дівчат за фактом вчинення хуліганських дій відносно неповнолітніх, вимагання грошових коштів та викрадання чужого майна (ч. 2 ст. 296, ч. ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 185 КК України).

Вказано, що ініціаторкою вище вказаних злочинів була неповнолітня підозрювана, яка зараз знаходиться під вартою.

Нагадаємо, 22 листопада 2021 року п’ятеро дівчат від 15 до 16 років почали розбірки зі школярками: 2007, 2008 та 2005 років народження. На відео знімалося, як агресорки знущалися, били та вимагали гроші у постраждалих. Особливою жорстокістю вирізнялася дівчина, яка організувала все це.

 16 лютого, у Запорізькому апеляційному суді розглядалася апеляційна скарга захисниці Олени Безуглої, яка просила для своєї неповнолітньої підзахисної змінити запобіжний захід: з тримання під вартою на домашній арешт. Однак під час розглядання справи їй відмовили.