Минулого року було затверджено проєкт реконструкції Дніпрогесу. Наразі фахівці визначають хід підготовчих робіт, які дозволять розпочати ремонт греблі.

Сьогодні, 22 лютого, відбулася нарада стосовно реконструкції мостового переїзду, який сполучає лівий та правий береги Запоріжжя. Проєкт дуже масштабний. Фахівці зазначили, що першочергово треба провести підготовчі роботи: експертизи, організація будівельних майданчиків, перевлаштування комунікацій. Потім вже можна розробляти проєкт альтернативної переправи через Дніпро, адже на момент реконструкції локація буде закрита, повідомляється на сайті ЗОДА.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що 2,5- 3 роки на проєктні та погоджувальні роботи – це серйозний проміжок часу. Тому попросив запустити процес якнайшвидше.

Зауважимо, за словами місцевої влади, для того, щоб гребля функціонувала, потрібно негайно приступити до реконструкції. Тут декілька разів «латали» асфальт, але на дорожньому покритті знову з’являлися ями. За концепцією проєкту, до автопереїзду через ДніпроГЕС додадуть ще один ярус. Нижній ярус – для транспорту та тротуари, а на другому окрім транспортних смуг облаштують велодоріжки у два боки.

Нагадаємо, у День Соборності відбулося відкриття руху транспорту верховою частиною вантового мосту (споруда №10 Автотранспортної магістралі).

Фото з Google.com