Нардепи у Верховній Раді вирішували долю проєкту «Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціалізованих економічних та інших обмежувань заходів «санкцій». Більшість були «за», однак знайшлися й ті, хто проігнорував голосування.

322 народних депутатів проголосували «за» санкції проти 351 члена Державної думи, троє утримувалися, 22 не голосували, «проти» ніхто не ризикнув голосувати. Серед нардепів, який ніяк не відреагував на пропозицію, нардеп із Запоріжжя Володимир Кальцев.

2019 року його обрали народним депутатом 9 скликання від партії «Опозиційна платформа – За життя». Бізнесмен та політик. Запорізька міська рада дуже щедро роздає йому дорогі землі в оренду, у зв’язку з чим було чимало скандалів.

Нагадаємо, Запорізька міська рада затвердила передачу двох земельних ділянок ТОВ “Ленд Дівелопмент” під будівництво підземного багатофункціонального ТРЦ й реконструкцію скверів, що  існують. Але з’ясувалося, що фірма політика і бізнесмена збирається будувати наземний комплекс. До того ж коли «загадковим чином» проєкт «перекроїли», діяв старий Генплан. Оскільки зміни туди не вносилися – землі рекреації. Запорізький апеляційний суд взяв до уваги наведені факти місцевими активістами й виніс рішення про визнання недійсного договору оренди під забудову ТРЦ.