Щойно голова Запорізької облдержадміністрації звернувся до представників ЗМІ з офіційною інформацією, щоб вони поширили повідомлення на своїх ресурсах.

Олександр Старух спростував інформацію що танкові колони їдуть на Запоріжжя. Ситуація складна, але контрольована:

«Розповім про ситуацію, яка склалася у Мелітополі, Енергодарі, Бердянську на цей момент. Я неодноразово говорив з керівниками всіх трьох територій. Мелітополь знаходиться в оточенні. Ви вже знаєте, що спочатку туди зайшли російські війська. Потім місто відбило українські захисники. Зараз біля міста йдуть бої. На вулицях міста знаходяться групи окупантів, які намагаються захопити важливі об’єкти.

Основна колона російських окупантів обійшла Мелітополь з півдня й за нашими даними зараз знаходиться напівдорозі до Бердянська. На території Бердянська і Приморська українська влада.

В Енергодарі лунають сирени. Була загроза удару по місту.

Поки найбільше окупантами охоплюються наші південні території. Була інформація, що ворожі літаки бомбардували наші об’єкти. На більшості області ситуація контрольована. На території знаходяться наші війська, сформовано територіальну оборону, вони виконують своє призначення.

Просимо сповіщати один одного про небезпеку, раптом хтось не чує звук тривоги. Обмінюйтеся інформацією»

Нагадаємо, сьогодні цілий день окупант обстрілював Мелітополь. Зруйновано близько 10 житлових будинків. Одна людина загинула, двоє пораненні. Українські військові змогли дати гідну відсіч. Ворог зазнав втрат.