На другий день повномасштабної війни російські військові дійшли до Мелітополя Запорізької області.

Інформації від керівництва ЗОДА поки немає, але відомо, що російські окупанти зараз знаходяться в Мелітополі. Попередньо, обстріляно будівлю СБУ. Місцеві та мешканці найближчих сіл чують постріли.

Щойно у соціальних мережах до містян звернувся міський голова Іван Федоров і розповів наступне:

«Вночі було спокійно. Серед мирного населення немає жертв та постраждалих. На сьогодні комунальні служби працюють у штатному режимі. Єдине, після того, що трапилося на аеродромі, є проблеми з теплозабезпеченням на території авіамістечка, через пошкодження котельні. Щойно буде можливість комунальники все відновлять.

Я знаходжуся у своєму кабінеті. Те що описували ЗМІ – правда. Незрозумілі люди зайшли на територію міськради. Були присутніми тут 5 хвилин. Пройшлися коридорами. Потім пішли. Декілька годин тому нацгвардія України приступила до охорони порядку у місті. Зараз вони виконують свої обов’язки. Наскільки можливо місто знаходиться в безпеці. Прошу усіх залишатися вдома! Без потреби нікуди не виходити й не виходити на вулиці. Всю ніч ми знаходимося на зв’язку зі штабом оборони області. Сергій Мінько разом з Ігорем Судаковим беруть участь в цьому. Лікарні працюють у штатному режимі.

Над міськрадою майорить український прапор. Ніякий інший висіти не може»

Нагадаємо, вчора зранку під Мелітополем лунали вибухи. Російські війська обстрілювали військову базу аеродрому. Після цього українські військові прийняли рішення покинути аеродром, щоб не наражати на небезпеку мирних мешканців під час повітряних обстрілів.