Сьогодні, 26 лютого, ворожі війська намагалися окупувати Енергодар, але зустріли опір ЗСУ та місцевих мешканців, їм довелося розвертатися й поїхати у зворотному напрямку.

Нещодавно з’явилася інформація, що у бік Енергодара Запорізької області рухалася ворожа техніка – танки, гради й піхота. Містян закликали ховатися в укриття. Зараз вже людям дозволили виходити зі сховищ, адже ворог «капітулював».

«На п’ятий день війни, війська РФ підійшли до межі нашого міста. Де вони отримали найпопулярнішу відповідь, куди їх всі міста Запорізької області, як і всієї країни, направляють. Після чого розвернулася і пішла у зворотному напрямку.

Потім завдяки Збройним силам України отримали відсіч, коли спробували зайняти місце на найбільшій атомній станції в Європі. За даними мешканців околишніх міст і селищ ворог пішов на свої попередні позиції, – розповідає міський голова Енергодара Дмитро Орлов на своєму телеграм-каналі.

Посадовець відзначив міць та велич українських військ та енергодарців, які захищаються від загарбників з Росії.

Енергодарці блокують шляхи аби зупинити просування техніки противника. Без жодної зброї, голими руками, люди чинять спротив окупанту! Енергодарці – ви вже в історії! Українці підтримуйте ініціативу хоробрих! Перемога близько!, – повідомляється на сторінці у Фейсбук Сухопутних військ ЗС України.

Нагадаємо, після того, як окупанти тимчасово захопили Бердянськ та Бердянський район, на площі Єднання зібралися місцеві мешканці та вимагали російські війська покинути територію курортного міста. Заспівали Гімн України.