Сьогодні, 5 березня, Мелітополь, Бердянськ та Якимівка отримали необхідну меддопомогу. Волонтерам довелося прориватися до міст крізь обстріли окупантів. Військові РФ вкотре порушують домовленості. 

У Мелітополі та деяких інших містах Запорізької області досить складна ситуація з медикаментами, адже вони тимчасово окуповані ворогом. У зв’язку з домовленостями волонтерам мали надати коридор, щоб вони без проблем доставили препарати до місця призначення. Однак авто «швидкої» разом із волонтерською вантажівкою у супроводі Червоного хреста через лінію дотику та «сіру зону» в м. Василівка потрапили під обстріли, повідомляє Іван Федоров з посиланням на Сергія Мінька у соцмережах.

Фото зі сторінки у Фейсбук

Попри злочинні дії окупантів гуманітарна допомога таки потрапила до Мелітополя. Водій та волонтери не постраждали

У суботу дефіцитні медичні препарати для інсулінозалежних та діалізних хворих, імуносупресори, препарати крові та інші ліки окрім Мелітополя отримали Бердянськ, Приморськ і Якимівка.

Також сьогодні із західної України до Запоріжжя прибули чотири вагони з гуманітарною допомогою (харчові продукти, медикаменти та засоби особистої гігієни).