Кожного дня десь пообідді міський голова Мелітополя Іван Федоров звертається до громадян через соціальні мережі з важливою інформацією. Сьогодні посадовець вийшов на зв’язок ввечері, причина – відсутність зв’язку.

З’ясувалося, що починаючи з 11:00 в місті зник мобільний інтернет, тож Федоров ніяк не міг записати відео:

Все це зроблено тими, хто окупував наразі місто Мелітополь. Їхньою задачею було, щоб ми великий проміжок часу були без зв’язку. Відповідно не могли обмінюватися інформацією. Таким чином нас намагалися роз’єднати. Але я впевнений, що без мобільного зв’язку ми впораємося й зможемо комунікувати один з одним., – розповідає міський голова.

В місто прибула вже друга машина з медикаментами, зокрема, було завезено інсулін для дорослих та дитячий інсулін. До кінця березня дитячого інсуліну вистачить мешканцям міста й Мелітопольського району.

Завтра скажемо скільки інсуліну вистачить для дорослого населення.

Що стосується дітей, відзавтра треба зв’язатися зі своїм сімейним лікарем або із “зеленою поліклінікою”, які мають видати направлення, а потім видадуть інсулін.

В районах зорієнтують медзаклади первинної допомоги.

Найбільші черги зберігаються до аптек. Тож міська влада розробляє повноцінну програму, щоб укомплектувати комунальні та приватні аптеки необхідною кількістю ліків. Можливо вдасться знизити ажіотаж.

З іншого боку, шановні громадяни, прошу вас про наступне: подумайте про людей, які потребують більше якихось медикаментів і не набийрати собі із великим запасом.

Наразі усі базари в Мелітополі працюють. За містове із підприємців не беруть грошей.

Відвідавши ринки звернув увагу, що велика кількість продавців лишили старі ціни на м’ясо, овочі, фрукти тощо. Зараз звертаюся, до тих підприємців, які вирішили все-таки підняти ціни. Повірте, війна закінчиться. Сьогодні мешканці бачать які ціни виставляють підприємці. Люди зроблять висновки.

З понеділка в Мелітополі почнуть вирішувати питання курсування громадського транспорту.

На головній – фотоілюстрація