Вчора з’явилася інформація про викрадення окупантами міського голови Мелітополя Івана Федорова. Президент України підтвердив це під час свого звернення до громадян та вимагав від військових рф негайно  звільнити Федорова з полону.

На офіційній сторінці у Фейсбук міського голови 11 березня було опубліковано пост в якому Іван Федоров подякував підприємцям, які допомагають містян чим можуть під час війни. Трохи пізніше в Інтернеті з’явилася новина про викрадення Федорова.

За словами радника глави МВС Антона Геращенка, 10 окупантів зайшли до кризового центру, де знаходився міський голова Мелітополя, наділи йому на голову пластиковий мішок та викрали.

Только, что в Мелитополе группой оккупантов из 10 человек был похищен мер города Иван Федоров, который отказался от сотрудничества с врагом. Во время похищения, ему надели пластиковый мешок на голову. Враги задержали его в городском кризисном центре, где он занимался вопросами жизнеобеспечения украинского города. В кабинете Ивана Федорова стоял Украинский Флаг, – пише він на своєму Телеграм-каналі.

Під час нічного звернення Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію. Прирівняв дії російських військових до «ІДІЛу» та зазначив, що окупанти дійшли до нової стадії терору:

Зауважимо, Мелітополь тимчасово окупований військами рф. Попри залякування місцеві мешканці щодня виходять на мирні мітинги, просять російських військових піти. Міський голова виконував свої функції під синьо-жовтим прапором. За що був нагороджений Орденом «За мужність».