Триває вісімнадцятий день російсько-української війни. Ворог активно застосовує артилерію, танки, гранатометі та міномети, використовує цивільну інфраструктуру для військових потреб.

Сьогодні, 13 березня, о 8:30 окупанти взяли у полон міського голову міста Дніпрорудне у Василівському районі Запорізької області – Матвєєва Євгенія Сергійовича. На тимчасово окупованих територіях ворог залякує населення, проводить інформаційно-психологічні акції, щоб люди перестали довіряти місцевій та державній владі, поширює дезінформацію, повідомляється Телеграм-каналі голови ЗОВА Олександра Старуха.

Також військові злочинці сусідньої держави-агресора нанесли артилерійський обстріл та знищили міст через річку Янчокрак. Населення попереджають, що на блокпостах вони вилучають продукти харчування, одяг, засоби гігієни.

Нагадаємо, 11 березня у Мелітополі окупанти зайшли до кризового центру, наділи на голову мішок міському голові Мелітополя Івану Федорову та викрали його. За словами Президента Володимира Зеленського, посадовця катують, щоб він на камеру сказав, що «радий бачити в місті російських військових».

Попри небезпеку понад 2000 місцевих мешканців вийшли на мітинг з вимогою звільнити мера.

Фото з сайту Дніпроруднівської міськради