Під час презентації проєкту бюджету на 2023 рік у сесійній залі міської ради Запоріжжя трапилася перепалка. Незадоволення висловили депутати міськради, за спинами яких власне підготували презентований документ.

Чи не вперше за всю історію проєкт бюджету був підготовлений без участі депутатів міської ради. Щобільше, останні навіть не мали змоги ознайомитися з ним до презентації.  У Куртєва регулярно зсилаються на воєнний стан, а тому виходить якась конспірологія.

У ході дискусії стало відомо про розгортання нового скандалу. За словами депутата Михайла Прасола  Анатолій Куртєв саботує його проєкт рішення щодо дострокового припинення повноважень секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

У пояснювальній  йдеться про те, що секретар міськради, який тимчасово виконує функції голови міста, порушив Присягу й має покинути займану посаду. За словами автора проєкту Куртєв не вжив заходів для посилення обороноздатності міста, не розробив проєктів щодо соціально-економічної підтримки людей та бізнесу. А також не обладнав бомбосховища та не забезпечив гуманітарною допомогою людей, які залишилися на межі виживання. А також, згідно з аналізами сервісів публічних закупівель у Куртєва проводили закупівлю медичного обладнання за завищеними цінами. До того ж Анатолій Куртєв зараз є фігурантом кримінальних справ щодо розкрадання гуманітарної допомоги – пише у пояснювальній записці автор проєкту рішення.

“З серпня Куртєв не спромігся винести на голосування цей проєкт рішення. Він просто його саботує, при цьому порушуючи регламент та процедури. До сьогодні я не отримав жодної реакції на документ. Сьогодні Куртєв сказав, що проєкт не рухається, бо наче до нього має питання Юрдепартамент. Це було озвучено усно на моє публічне запитання. Вважаю це перешкоджанням депутатської діяльності, а отже – порушенням закону” – прокоментував Михайло Прасол.

За словами депутата, завтра до правоохоронних органів буде подана заява на дії секретаря міськради.

Читайте також : У Запоріжжі презентували проєкт бюджету на 2023 рік.