Ні для кого з жителів Вільнянська не є таємницею, що починаючи ще з 2013 року було встановлено чимало фактів порушень екснардепом Кривохатьком В.В. законодавства України.

Навіть було зареєстровано ряд кримінальних проваджень за фактами таких правопорушень. Але чомусь, а ні систематичне розорювання курганів, які є історичною спадщиною, а ні самовільне заняття та засівання вільних земельних ділянок державної власності, а ні звинувачення у спричиненні тілесних ушкоджень громадянину Фокіну М.В., який стверджував, що Кривохатько наїхав на нього автомобілем, за те що той захищався від рейдерських дій екнардепа, спрямованих на заволодіння його врожаєм, не зацікавили правоохоронні органи. Навпаки, через деякий час «бездіяльності» кримінальні провадження були закриті. Чому? Може тому, що пан Кривохатько вміло «розставляє» своїх людей, використовуючи корупційні складові таких призначень?

Так колишній керівник Запорізької міської прокуратури №3, Монін І.В., який, кажуть завдячує своєму призначенню Кривохатьку В.В., представляв інтереси Буркота Д.В. в адміністративному суді в справі №280/6086/19 (позивач Буркот Д.В. (представник позивача – адвокат Монін І.В.) до відповідача – Міністерство енергетики та захисту довкілля України, третя сторона – ТОВ «БЗК», про визнання протипрпавним та скасування висновку від 07.06.20219).

Як відомо з відкритих джерел Буркот Д.В. є довіреною особою Кривохатька та співзасновником ГО «Вольтера», яку фінансово підтримує екснардеп. У передвиборчу кампанію 2020 року він також очолив обласну організацію партії Зелених України, яка як відомо з публікацій в ЗМІ, фінансувалася саме Кривохатьком В.В. та від якої він особисто балотувався на голову Вільнянської ОТГ.

Але на цьому вдячність не скінчилася! Наразі Монін І.В. очолює вже Вознесенівську окружну прокуратуру та напевно продовжує покривати дії Кривохатька. Бо як ще пояснити закриття кримінальних проваджень, а той кого вважають винним знову уникає відповідальності