На сайті Запорізької міської ради у розділі “Електронні петиці” проходить збір підписів за ініціативу стосовно створення спеціальної зооінспекції.

Авторка петиції – Ірина Єрмоленко, наразі зібрано 469 голосів, до закінчення збору підписів залишається доволі багато часу – 43 дні.

У мотиваційні частина авторка пише:

Останнім часом місто вражають історії з тваринами, яких мучать, викидають на вулиці в тяжкому стані.
Відповідальність за подібні дії є мінімальною: штраф, соцроботи.
Цього замало.
Для профілактики, для запобігання трагедій необхідна профільна служба, яка професійно займається цим питанням, що включає в себе: нагляд за нералівимі господарями, виловом покинутих тварин для перетримки та лікування, робота з населенням, особливо з дітьми на рівні виховних та освітніх установ. Надання професійної допомоги тим, хто потрапив у біду.

Пані Ірина ініціативу називає глобальною, адже просить не просто створити службу, яка займатиметься відловом безпритульних тварин, а  й конфіскацією тварин у тих, хто знущається над ними. Також Ірина Єрмоленко хоче, щоб міська влада подбала про притулок для чотириногих.

Про ініціативу пані Ірини вже зняли сюжет на місцевому телеканалі.

Ситуація з безпритульними собаками у Запоріжжі дійсно складна. Також є проблема із проявом агресії до тварин з боку їх власників. Останнім часом все частіше трапляють випадки, коли тварин доводять до пів смерті, або ж навіть смерті. Не всі знають про кримінальну відповідальність за подібні дії, тож з населенням справді потрібно працювати.