Вчора у Львові стартував 24-й Форум Видавців, а сьогодні він набрав максимальних обертів. Всього за 4 дні у понад 40 локаціях міста відбудеться близько 1000 різних культурних та освітніх заходів за участі понад 500 авторів та експертів – презентації, майстер-класи, автограф-сесії, концерти. На книжковому ярмарку, який традиційно розташувався у Палаці Мистецтв представлено 206 видавництв, крім того 160 торгових наметів розташувались у подвір’ї, а ще 75 наметів – на проспекті Свободи. 

Прогулявшись вздовж безкінечних рядів з книжковими прилавками, можна побачити все: повсюди Кінг, сучасні світові бестселери, класична українська література. А також дешеві романи та фантастика по 20 гривень. Як завжди, у середині вересня Львів перетворився на Мекку для книгоманів, що з’їхалися сюди з різних куточків країни та з-за кордону. Людей безліч. Випадково на вулиці вам можуть зустрітися Іздрик чи брати Капранови. А зайшовши в перший ліпший заклад, наприклад «Дзигу», можете потрапити на презентацію чиєїсь книжки. Чудова атмосфера.

А під вечір у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулась церемонії вручення премії «Найкраща книжка Форуму-2017». Й цікаво, що цього року гран-прі від журі не отримав ніхто. За словами координатора конкурсу Богдана Тихолоза це сталося тому що «цього року надійшло занадто багато чудових книжок».

Нагадаємо, Форуму Видавців триватиме до 17 вересня.

Віталій Очерет, зі Львова, спеціально для «RegionNews»