Цифрові активи вже встигли стати повноцінним фінансовим інструментом. Крім активної торгівлі на криптобіржі, ви можете також заробляти пасивно. Наприклад, для цього використовується депозит криптовалют, стейкінг та ін. Але перше, що від вас вимагається – придбати криптомонети.

Як можна купити криптовалюту?

Існує безліч варіантів, як придбати криптовалюту, і кожен з них має свої плюси та мінуси. Якщо для вас кращий спосіб – це криптобіржі, то на вас чекає реєстрація, верифікація, внесення депозиту, виставлення ордера, виведення грошей на гаманець. Крім бірж, можна також розглянути альтернативні рішення, як купити криптовалюту:

  • Онлайн-обмінники.
  • P2P-сервіси.

Якщо вас цікавить разова операція або важлива швидкість, можна використовувати онлайн-обмінники. Вони пропонують швидкі транзакції, але за це виставляються комісії. Для регулярних покупок та продажів крипти найкраще підійде криптобіржа або P2P-платформа. Тут ви можете купити криптовалюту в Україні безпечно та вигідно. Особливо якщо вибирати великі та надійні майданчики, які вже встигли заслужити собі гарну репутацію на ринку.

Перевірені криптобіржі

Українці можуть підібрати для себе платформу, яка офіційно приймає гривні:

  • WhiteBIT.

Українська крипто-біржа, яка також дуже популярна по всій Європі. Тут понад два мільйони користувачів та велика різноманітність криптовалют та торгових пар. Є спот, маржа, ф’ючерси, криптозайми, криптолендинг та ін. Є власний токен WBT, який додає переваг при користуванні біржею.

  • Binance.

Найбільша та найвідоміша у всьому світі криптобіржа, на якій ви можете торгувати понад 160 різними валютами. Тут зручно відстежувати курс крипти. Початківцям пропонується навчальний матеріал. На Binance вбудовано P2P-торгівлю та NFT-магазин.

  • Huobi.

Тут ви зможете не тільки здійснити обмін цифрових валют, але й навчитися криптотрейдингу завдяки гарному освітньому контенту. Крім спотової торгівлі, на майданчику ви можете скористатися P2P-сервісом, маржинальною торгівлею, криптодепозитами.

  • Kuna.

Український ресурс із швидкою реєстрацією та прив’язкою банківської картки до облікового запису. Тут можна як купити криптовалюту та торгувати нею, так і заробляти на реферальній програмі – передбачено до 75% комісій від усіх приведених клієнтів.

Щоб швидко реагувати на будь-які зміни ринку, важливо стежити не лише за ціною криптовалюти. Вам також слід вивчити основи технічного та фундаментального аналізів, вміти диверсифікувати ризики та тримати емоції під контролем.