Технологій наразі є чимало, вони проникають в усі сфери, підлаштовуються під потреби кожного професії. І хоча, здавалося б, що можна автоматизувати в сфері громадського харчування та сфері послуг, роботи тут не початий край. Якщо коротко, час блокнотиків для занотовування замовлень і обліку товарів минув. Сподіваємося, всі видихнули з полегкістю, адже на зміну прийшли системи автоматизації (POS), котрі спрощують життя, мінімізують помилки та зберігають дерева на виробництво паперу. 

Як обрати POS систему для бару

Вибір POS-системи для бару — важливий, можна навіть сказати необхідний крок у вдосконаленні бізнес-процесів. Правильно обрана система може значно полегшити роботу персоналу та підняти рівень обслуговування клієнтів. Однак обрати серед усіх варіантів може бути складно, тому слід врахувати низку критеріїв: 

Функціонал: важливо, щоб POS-система відповідала потребам вашого бару – від замовлення напоїв до управління складом. Деякі програми пропонують чимало додаткових функцій, однак не всі вони вам потрібні. Проаналізуйте, чого саме ви очікуєте. 

Швидкість обслуговування: POS-система має бути оптимізована для швидкої обробки замовлень, щоб зменшити час очікування клієнтів і покращити загальний досвід відвідування вашого бару.

Технічна підтримка: відсутність проблем з обслуговуванням та можливість оперативного розв’язання поточних питань є ключовими для ефективності POS-системи. Тому “підключили і забули” – не варіант. 

Також слід звертати увагу на те, чи зручний у системи інтерфейс, чи може вона інтегруватися з іншими програмами, чи має вона надійний захист від витоку даних і чи оновлюється із плином часу. Так, вам потрібно врахувати всю цю купу нюансів, що, однак досить легко зробити, якщо система пропонує пробний період. Так, наприклад, система обліку для бару від Poster пропонує і весь набір необхідних нюансів, і пробний період, щоб усе потестити.

Основні функції програми для обліку 

Система обліку це не лише програмка у вашому планшеті, це своєрідний співробітник, який допомагає втілювати вам успішно вести бізнес, роблячи облік і управління легкими та ефективними. 

Фінансовий модуль дозволяє відстежувати всі транзакції в реальному часі, контролювати рахунки та оптимізувати облік прибутку. Уся ця обробка даних відбувається миттєво й не містить помилок, котрі схильні робити люди. 

Модуль управління складом дозволяє тримати руку на пульсі запасів, зменшуючи витрати та гарантуючи постійну наявність улюблених напоїв і страв.

Статистика продажів – це справжній скарб для аналізу. Це дасть вам змогу визначити популярність позицій, продуктивно міняти стратегію ціноутворення та підвищувати ефективність обслуговування. А ще статистика дасть можливість підлаштовуватися під побажання гостей: глобально чи дуже точково. 

Сучасні технології в програмах обліку

Глобально, вся програма обліку – це суцільна сучасна технологія. Однак і в ній є щось іще більш сучасне та зручне до вашого смаку й вибору: 

  • QR-меню: багато аргументів на користь таких меню наводити не треба, адже це просто зручно – скануєш, обираєш, замовляєш. Для власника ж це можливість зробити меню гнучким, додати фото й описи, котрі в паперові меню не влазять, а також додати систему оплати. У барі, до речі, оплата за QR-кодом особливо зручна, адже рахунки легко ділити, персоналу не потрібно відволікатися на проведення транзакцій, а клієнту кликати когось, щоб оплатити та піти.
  • Інтеграція ПРРО: фіскалізація вкрай важлива, особливо зараз, коли перевірки та штрафи за її відсутність відновилися. Натомість інтеграція ПРРО у системи обліку влучає в дві цілі одним пострілом.
  • Автоматизація доставлення: якщо ваш бар має й таку послугу як доставка, системи автоматизації можуть полегшити й зробити зручнішим та оперативнішим і цей аспект діяльності. Замовлення приходитимуть і оброблятимуться в рази швидше.  

Переваги програми Poster

Система обліку Poster користується популярністю у власників закладів і барів, адже має чималий набір переваг. По-перше, це єдина система обліку зі складом, фінансами, аналітикою, онлайн касою та інтеграцією ПРРО. Система може працювати в автономному режимі без інтернету, а тому будь-які можливі відключення не створять вам проблем. Ви можете влаштовувати персональні та ситуативні акції, коригувати їх, створювати щось своє і унікальне. А ще система обліку для бару від Poster доступна на нескінченній кількості ваших девайсів Android, IOS, Windows чи macIOS. Ціна такої системи – від 864 грн., що приблизно 2 чеки в барі.