Пошуки українців серед завалів тривають.

Наразі відомо про п’ятеро громадян України, які загинули під час потужного землетрусу в Туреччині. Серед загиблих знайшли мешканців Запоріжжя – 46-річна Юлія Петрова та двоє її синів (10-річний Захар й 5-річний Матвій). Про трагедію журналістам «Суспільного» розповів батько жінки.

Він зазначив, що чоловік Юлії військовослужбовець. Знаходився у Запоріжжі на лікуванні. Коли родичі перестали виходити на зв’язок(6 лютого), збирався їхати до Туреччини, щоб долучитися до пошуків.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко написав у соцмережах:

Туреччина. Оновлення

Наші дипломати продовжують допомагати українцям на півдні Туреччини.

В зону стихійного лиха вирушає друга група консулів, аби на місці координувати пошуки зниклих громадян, надавати сприяння постраждалим та забезпечити евакуацію українців до інших турецьких регіонів та України.

Загалом вдалося розшукати 136 громадян та евакуювати 37. З-під завалів врятовано 10 українців. 7 вважаються зниклими, їхні пошуки тривають (2 можуть бути під завалами, до пошуку залучені наші підрозділи ДСНС). 1 людина госпіталізована, її стан стабільний.

На жаль, внаслідок землетрусу загинули 5 громадян України, зокрема родина із Запоріжжя. Посольство вживає заходів задля підготовки репатріації тіл загиблих.

Ближчим часом дипломати планують евакуювати із постраждалого південного регіону 22 українських громадян.

Потужний землетрус на південному сході Туреччини та на території Сирії стався 6 лютого (з магнітудою 7,7). Відомо про понад 36 тисяч загиблих людей. Пошуки тривають.

Фото “Суспільному ” надав Сергій Петров (батько та дідусь загиблих)

Читайте також: НА ЗАПОРІЖЖІ ФЕЙКОВИЙ СУД ОШТРАФУВАВ 18-РІЧНУ ДІВЧИНУ