Дефіцит бюджету на 2018 рік міська влада, очевидно, вирішила компенсувати закривши бібліотеки. Залишити хочуть лише 2 дорослі та 2 дитячі.

На ситуацію звертає увагу користувачка соціальних мереж та мешканка Запоріжжя Леся Гармаш. Власне вона повідомила про факт закриття. Жінка просить не мовчати, а якось відреагувати на проблему, яка виникла. У своєму пості розповідає про важливість існування бібліотек у всіх районах міста.

“Вчора була приголомшена поганою для запоріжців новиною. А знаєте, товариство, яку шкідливу і ганебну реформу в сфері культури задумала провести наша міська влада? Тишком-нишком ( без гучного розголосу) вирішили позакривати усі бібліотеки міста, залишивши у Запоріжжі лише дві дорослі і дві дитячі!… На все велике місто, що розкинулось по два боки Дніпра, лише дві дорослі бібліотеки ( у центрі міста). Жесть!… Знайшли , розумієш, таке “джерело економії бюджету ” !… – У всьому світі бібліотеки відкривають, а у Запоріжжі – закривають! … І це, на жаль, не жарти і не вигадка.

Вже з 10 січня почне працювати виїзна комісія, яка буде проводити аудит кожної бібліотеки, екзаменування її працівників, читачів, книжковий фонду, меблів та мульти-медійної техніки . Бюджет бібліотека 2018 рік скорочено в надцять разів, проводиться активна інвентарізація .

Особисто наша бібліотека ( №14 в Шевченківському р-ні) – це осередок освіти, культури, патріотизму, волонтерства. В бібліотеці, в якій нараховується 5 тис читачів ( і їдуть люди і з Мокрянки, і з Зеленого Яру, і навіть з Вільнянську) кожного тижня проходять якісь заходи – чи то із учнями шкіл, чи ліцеїв, чи то просто з читачами. Знайомства з новинками української літератури, з талантами Запоріжжя (письменниками, музикантами, поетами), виставки всілякі… І це все закрити?

В нашій біліотеці завжди вирує життя, кишить живий вулик читачів. Завдяки нашій бібілотеці особисто я захопилась читанням української сучасної літератури , знайшла книжки, саме які хотіла прочитати, почула стільки рецензій… Кожного тижня тут якісь заходи….
Щось із цим недолугим рішенням влади треба робити, товариство. Так не повинно бути!

Нагадаємо, бюджет 2018 року вже називають дефіцитним. Сьогодні на бюджетній сесії міської ради кожна стаття витрат визивала масу суперечок та непорозумінь. З іншого боку, не зважаючи на поганий фінансовий стан, влада вирішила будувати парки, фінансувати місцевий футбольний клуб та розбудовувати аеропорт. На зруйновану сферу ЖКХ планувала виділити трохи менше 500 мільйонів. Після пікету мешканців, влада все ж пішла на поступки, задовільнивши пропозиції частково.

Всі ініціативи місцевих депутатів та департаментів звісно є дуже бажаними і приємними, але щоб це не було на шкоду житловому фонду чи розвитку громадян.