Справу по суті не розглядали, суд продовжив міру запобіжного заходу

Сьогодні відбулося судове засідання у справі резонансної харківської ДТП, у якій загинуло 6 осіб та ще 5 отримали травми різного ступеня.  Справу розглядали у Київському районному суді Харкова. Як і прогнозували адвокати підозрюваних, по суті справу не розглядали, а лише продовжили строк тримання під вартою, в якості міри запобіжного заходу для обвинувачених.

Згідно з рішенням суду Олена Зайцева та Геннадій Дронов пребуватимуть у слідчому ізоляторі до 7 квітня, міру запобіжного заходу продовжили ще на 2 місяці. Також сьогодні стало відомо, коли відбудеться наступне засідання, на якому будуть розглядати справу по суті. Наступне судове засідання відбудеться 19  лютого о 14:00.

В обвинувальному акті вимагають покарання обох підозрювани, строк покарання однаковий

Нещодавно ми писали про те, що обрана адвокатом Зацевої тактика може суттєво скоротити строк ув’язнення. Розкаяння та визнання своєї провини обвинуваченої уже враховано в якості пом’якшуючої обставини. Адвокат Геннадія Дронова обрав зовсім інший шлях захисту, його підзахисний не визнає провини, а тому не можу розраховувати на пом’якшуючі обставини.

Згідно з обвинувальним актом, максимальний строк покарання обох підозрюваних може становити 10 років. Але оскільки Олена Зайцева визнала провину, а Геннадій Дронов ні, останній має шанси отримати значно більший строк покарання.