В УкраАто повідомили, що ЗАЗ закінчив 2017 рік з великими збитками, що склали 170 млн грн. Всього ж, станом на січень 2018-го, у ЗАЗ заборгованість за кредитами – більше 3 млрд грн. Тому корпорація УкрАвто готова законсервувати виробництво на Запорізькому автомобільному заводі.

В УкрАвто зазначили, що зараз ЗАЗ намагається шукати будь-які замовлення – випускає непрофільну продукцію, веде переговори про складання тракторів корейської фірми LS, щоб зберегти підприємство. Але, якщо найближчим часом ситуація не зміниться, єдиним виходом буде консервація виробництва та припинення існування в Україні автомобілебудівної галузі як такої, додали у корпорації.

У минулому році на заводі було вироблено 1674 автомобілі при проектній потужності в 150 000 автівок на рік. Варто відзначити, що в 2008 році в Україні продавалося 623 тисяч нових автомобілів, з яких 258 000 авто були виробництва ЗАЗ.


УкрАвто зареєстровано у 1992 році. Володіє контрольним пакетом акцій ЗАЗ та польського автозаводу FSO. До структури корпорації входить близько 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб’юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів. Серед партнерів – Daimler AG, General Motors, Maserati SpA, KIA Motors, Nissan, Toyota, Chery.