Провідна європейська авіакомпанія LOT відправила перший рейс із запорізького аеропорту

Сьогодні, 2 липня із “Запорізького міжнародного аеропорту” вперше у небо піднявся літак провідної європейської авіакомпанії LOT. Від сьогодні рейс за напрямком Запоріжжя – Варашава буде відправлятися шість разів на тиждень – понеділок, вівторок, середа, п’ятниця, субота та неділя. Вильоти з Запоріжжя в залежності від дня тижня о 14:40 або 18:00, з Варшави об 11:00 та о 14:20. Вартість перельоту Запоріжжя – Варшава – Запоріжжя стартує від 3987 грн. в обидва боки (приблизно 120€). У ціні квитків тільки ручна поклажа – багаж оплачується додатково. Трохи більше двох годин комфортного польоту  і ви  опинетеся у столиці європейської країни. А далі – пряме сполучення куди завгодно – до Західної Європи чи Північної Америки.

Попередній розклад відправки рейсів буде виглядати наступним чином:

Цієї події мешканці Запоріжжя та сусідніх областей чекали давно та з нетерпінням, адже подорожі до сусідньої Польщі є частими та дуже необхідними.  Незважаючи на інколи непрості відносини між Україною та Польщею, з’явзки між народами з кожним роком міцніють та розвиваються, що вимагає більш щільної комунікації між людьми. Розуміння цього є як в української, так й і європейської сторони. Пригадаємо листопад минулого року, коли на саміті Східного партнерства офіційні особи ЄС анонсували підтримку, у тому числі України, у сфері розвитку комунікації, розвитку нових напрямків для подорожей, а також розбудови інфраструктурних об’єктів для реалізації планів. Так сталося, що польська авіакомпанія LOT стала для Запоріжжя однією з переших, яка проявила бажання забезпечити авіазв’язок з Європою.

 

Недивно, що відкриття нового рейсу стало важливою подією для міста, а тому журналісти та активні запоріжці не могли пропустити цю подію і особисто прийшли подивитися, як літак піднімається в небо. Відомий запорізький журналіст Олександр Павлов часто користується послугами запорізького аеропорту, а відкриття нових рейсів вважає ще одним кроком, який наближує українців до Європи.

“Щиро вважаю, що це чергова перемога та нові перспективи для нашого міста.  Європа стає ближчою, не лише до української столиці, а й провінційних міст на кштал Запоріжжя. Це нові можливості для укараїнської молоді, яка, як ми можемо стостерігати, проявляє зацікавленість до польських ВНЗ, а пізніше до перспектив працевлаштування. Це безумовно вплине на більш активні молодіжні та студентські обміни.  Важаю, що це обов’язково позначиться на бізнес зв’язках, партрнерські відносини стануть щільнішими, а стосунки ще більш дружнішими. Маємо визнати, нам є чому повчитися у поляків, вони свого часу пройшли шлях повної реформації та змогли побудувати економічно міцну державу. Україна зараз проходить подібні процедури, а тому обмін досвідом для нас є особливо потрібним. Відкриття напрямку до Варшави, тим паче аж шість разів на тиджень буде сприяти цим процесам. Переконаний, можливістю полетіти до Європи скористаються також мешканці сусідні до Запоріжжя областей: Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Херсонської та інших. Компанія LOT  є дуже амбіційною та потужною, а отже – співпраця точно буде успішною” – переконаний Олександр Павлов.

Зараз LOT літає в шість українських аеропортів: Київ-Бориспіль, Київ-Жуляни, Львів, Одеса та Харків та Запоріжжя.  У ці міста авіакомпанія виконує польоти зі свого хаба – Варшавського аеропорту імені Шопена. Дуже приємно, що наше Запоріжжя потрапило до цього списку, що дасть можливість розвитку та підвищення туристичної привабливості міста, адже нам справдіє є що показати і подивитися у Європі.