Незабаром під Запоріжжям може розпочатись будівництво сонячних електростанцій. Про це повідомляє сайт «Наші гроші».

Згідно розпорядженню Запорізької районної державної адміністрації, а також Широківської сільради дві ділянки поблизу й у самому селі Широке відведуть під будівництво двух сонячних електростанцій. Ласе замовлення отримало ТОВ «Широке солар» та ТОВ «Солен рей».

Голова РДА Анатолій Васюк 25 липня надав дозвіл фірмі «Широке солар» на розроблення детального плану території для розміщення проекту за межами Широкого. Зазначимо, окрім Запорізької РДА, питання про передачу землі в оренду вище згаданим компаніям розглядала Широківська сільрада. Таким чином, від 14 серпня дозвіл на розроблення проекту землеустрою для передачі 10 га в оренду отримало ТОВ «КХС солар» у селі Світанок (входить до ОТГ), а ще 10 га рішенням від 27 червня – ТОВ «Солен рей» у самому селі Широке.

ТОВ «Широке солар» належить акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Геліос», компанії з обмеженою  відповідальністю «Балоніко інвестментс лтд». Кінцевим бенефіціарами вказуються Антон Діденко та Андрій Чабаненко, керівник Андрій Васильєв.

Антон Діденко раніше бів помічником депутата Запорізької міськради Руслана Божка, який до обрання працював фінансовим директором ПАТ «Запоріжсталь». Андрій Чебаненко у минулому директора енергетичних програм ТОВ «Метінвест Холдинг» Ріната Ахметова.

Відомо, нещодавно та ж сама Запорізька міська рада виділила 103 га фірмі ТОВ «Солар парк Девелопмент» та ТОВ «Відновлювальна енергія Запоріжжя».

Нагадаємо, сайт «Форпост» повідомляв, про небувалу щедрість на травневій сесії Запорізької міської ради. Тоді різним фірмам під будівництво сонячних електростанцій виділили близько 150 га землі, не зважаючи на порушення Генплану й закону. Експерти побоються, що під виглядом «благої цілі» особи просто хочуть загарбати територію.