КП “Управління капітального будівництва” за результатом тендеру 2 листопада уклало угоду з ТОВ “Будівельна компанія “Євробудгруп” на будівництво ландшафтного парку вздовж Прибережної магістралі Запоріжжя вартістю 8,46 млн грн., пишуть Наші гроші.

Фірма має зайнятися звалюванням дерев і кущів, підготувати територію і грунт під озеленення, висадити кущі і дерева (липа широколиста, клен кулястий, катальпа бігнонієвидна, сосна кримська,  ялівець козацький “Glauka”, ялівець скельний “Skayrocet”), облаштувати гранітні декоративні валуни, тощо.

Перший підряд на будівництво ландшафтного парку вздовж Прибережної магістралі “Євробудгруп” отримало в червні 2017 року вартістю 10,09 млн грн. Вже в грудні 2017 року фірма отримала ще 3,98 млн грн на додаткові роботи. Цей договір заключили без конкурсу, тож перелік робіт невідомий. Загалом “Євробудгруп” за попередніми договорами  виконала робіт і отримало на рахунки 10,04 млн грн.

Технічним завданням попереднього тендеру окрім дренажних робіт, влаштування озера та колодязів також передбачалося звалювання дерев і озеленення. Ідентичні роботи передбачені і в новій угоді, але в меншому об’ємі.

Водночас, ЗМІ про прибирання старих дерев повідомляли ще минулого року. Разом з цим, попереднім тендером передбачалося також висаджування по 1000 саджанців  чагарників форзиції, спірея Ван-Гутта та Тарарикса, 200 Платану східного, але тоді ці рослини так і не посадили.

Нагадаємо, “Будівельна компанія “Євробудгруп” виконувало підряди для комбінату “Запоріжсталь”, де працював головним інженером Володимир Буряк до обрання на посаду міського голови.