Сьогодні, 23 січня в ЗОДА відбулася нарада стосовно проблеми, що виникла на Бородинській, 1В. Там, нагадаємо, кілька днів тому ПАТ “Запоріжжяобленерго” припинило надання послуг, люди вже кілька днів без електроенергії.

У такий спосіб компанія мала намір повернути собі борги, які не сплатив забудовник ТОВ «Будальянс» . Мешканцям заявили – нам усе одно, що це не ваш борг безпосередньо, сплатіть 1 мільйон  гривень і  будете користуватися послугами як і раніше. Велика частина сімей змушена була переїхати до родичів.

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулась нарада по розгляду звернення ОСББ «Правобережний» м. Запоріжжя  щодо розв’язання проблемних питань функціонування систем життєзабезпечення в багатоквартирному будинку по вул. Бородинська, 1в.

Окрім того,  системи водопостачання та водовідведення теж відключено у зв’язку з невідповідністю діючої схеми водовідведення виданим технічним умовам. Після закінчення наради, людям пообіцяли – відновити надання послуг  найближчим часом, але, за певних обставин.

Враховуючи необхідність невідкладного вирішення питання забезпечення мешканців зазначеного житлового будинку необхідними комунальними послугами, під час наради спільно з ПАТ «Запоріжжяобленерго», КП «Водоканал», забудовником, відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, представників  ОСББ «Правобережний» відпрацьовано можливі шляхи розв’язання питання відновлення надання зазначених комунальних послуг.

Відновлення послуг водопостачання та водовідведення планується до кінця цього дня після підписання договору ОСББ «Правобережний» з КП «Водоканал» Запорізької міської ради на надання послуги водовідведення по тимчасовій схемі.

Представник ПАТ «Запоріжжяобленерго» запевнив, що у разі погашення 10% теперішнього боргу за постачання електричної енергії  та складення графіку реструктуризації погашення іншої частини боргу будівельною компанією ТОВ «Будальянс» буде укладено в найкоротший термін окремий договір на постачання електричної енергії з ОСББ «Правобережний».

За результатами проведення наради прийнято рішення, що у разі виконання сторонами взятих зобов’язань, відновлення постачання електричної енергії мешканцям багатоквартирного будинку  відбудеться орієнтовно 25 січня.