Президент України Володимир Зеленський сьогодні заявив, що дозволяє НАБУ співпрацювати з іноземними колегами, які працюють в антикорупційному полі.  Також, він публічно дорікнув екс-президенту Петру Порошенку за нібито обмеження чи навіть заборону подібної співпраці.

Глава держави доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та Організацію Об’єднаних Націй, що Національне антикорупційне бюро України може прямо співпрацювати й контактувати з антикорупційними органами інших держав. Як так відреагували, на разі не повідомляється.

В прес-службі Зеленського повідомили, що НАБУ може напряму комунікувати з міжнародними партнерами щодо розслідування корупційних діянь, надсилати та отримувати запити про міжнародну правову допомогу.

“Проте через відсутність політичної волі з боку колишнього Президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася”, – заявляє прес-служба президента.

Втім, судячи з офіційної та відкритої інформації, що опублікована прямо на сайті відомства, ми можемо отримати підтвердження того, що в Зеленського запустили черговий фейк. НАБУ давно та плідно співпрацює з іноземними організаціями у сфері антикорупційної діяльності.