У соціальній мережі Фейсбук користувачі опублікували відео, на якому видно як поліцейські одягають наручники жінці та чоловіку. Інцидент трапився на вулиці Сталеварів вчора, посеред дня.

Автори відео у маніпулятивній формі написали декілька тез та розповсюдили допис по декількох групах. Кількома словами ситуація виглядала так – безневинного чоловіка з інвалідністю, який грав на музичному інструменті на вулиці затримали, також до відділку забрали й жінку, що вступилася за хлопця. Є інформація, що ця жінка ніхто інший як мама музиканта. З відео не видно ознак інвалідності, чутно лише не притаманні цивілізованій людині крики, які видавала жінка. Сам же хлопець просто інгнорував поліцейських, що підійшли та попросили не порушувати громадського порядку.

У бесідах під дописом розгорілися справжні суперечки, суспільство намагається дати оцінку діям поліцейським.

У зв’язку цим у прес-службі патрульної поліції надали деякі уточнення ситуації, котрих немає в опублікованих фрагментах відео.

Вчора, близько 13:00 години патрульні отримали виклик про те, що на вулиці Сталеварів гучно грає музика. Прибувши на місце інспектори виявили невідомого чоловіка, котрий грав на музичному духовому інструменті (трубі), в супроводі колонки з підсилювачем звуку. Інспектори підійшли до громадянина, повідомив причину звернення, а саме: неодноразові скарги громадян на гучну музику біля будинку. Але чоловік проігнорував звернення інспектора та продовжував грати на музичному інструменті.

В цей час до поліцейських підійшла невідома жінка з візком, котра поводила себе зухвало та агресивно: висловлювалася нецензурною лайкою в бік працівників поліції, голосно кричала, хапала за формений одяг та намагалася будь-яким способом привернути увагу перехожих.

Інспектори повідомили громадянці про необхідність припинити порушувати громадський порядок та спокій, оскільки її дії можуть бути кваліфіковані, як хуліганство. Громадянка на неодноразово вказане зауваження відреагувала неадекватно та почала відштовхувати поліцейських візком, відмовляючись від виконання наполегливих, неодноразово повторених законних вимог інспектора, припинити протиправні дії.

До громадян було застосовано спеціальний засіб- кайданки, та доставлено до відділку поліції для подальшого з’ясування обставин.