У Запоріжжі чітко сформувалися три лідера виборчих перегонів.

Про це свідчать дані соцопитування, які провела міжнародна компанія LIFE WOOD BG LTD. Перший рядок рейтингу політичних симпатій запорожців займає партія «Слуга народу», яку готові підтримати 29,8%виборців. На другому місці – «ОПОЗІЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» з підтримкою 13,1% симпатиків. І замикає трійку лідерів партія «Європейська Солідарність», за яку готові проголосувати 10,7% жителів міста. Решта політичних сил в Запоріжжі навіть не долають прохідний бар’єр у 5% голосів.

Як зазначає політолог Ігор Громов, будь-яких сюрпризів напередодні виборів не відбулося. Все вкладається в рамки нового електорального пасьянсу, сформованого після виборів Президента України. «Слуга народу» «зжер» ту частину колишніх симпатиків Партії регіонів, які завжди орієнтувалися на незалежність України. А «Опозиційна платформа» підібрала її проросійський електорат. І в цих електоральних перевагах класичного «Опоблоку» просто не залишилося місця. Історія зіграла з донецькими правонаступниками Партії регіонів злий жарт: свого часу ПР, як більш модерновий партійний проект, «з’їв» електоральну базу комуністів. Тепер більш модерновий «Слуга народу» з’їв електоральну базу «Опоблоку», який так і не відчув віяння нових трендів.

При цьому спроба «Опоблоку» піти ва-банк, виставивши в якості хедлайнерів рейтингових міських голів, з тріском провалилася. Замість зростання рейтингу політичної сили отримали спад підтримки заявлених у списку міських голів. Мешканці не оцінили душевний порив своїх градоначальників і цілком резонно оцінили їх рухи тіла як дезертирство зі своїх постів. В результаті чого довелося робити термінову заяву міського голови Володимира Буряка, що він нікуди не йде і просить просто підтримати його команду.

Ще один кандидат на виліт серед політичних старожилів – «Батьківщина». По суті, Юлія Володимирівна сама «злила» свій електорат. Вона так захоплено і барвисто розписувала переваги нового Президента, що частина її симпатиків резонно вирішила: раз Володимир Олександрович – такий хороший хлопець, то навіщо нам голосувати за «Батьківщину»? Чи не краще тоді безпосередньо підтримати його політичний проект?

Що ж стосується «Європейської Солідарності», то тут можна констатувати факт: в Запоріжжі сформувалося стійке ядро ​​симпатиків екс-Президента і його політичної сили. І головне завдання для штабів – максимально відмобілізувати свій електорат.

Більш того, за підсумками голосування результат ЄС може виявитися навіть трохи вище прогнозованого. При всіх претензіях прихильників європейського вибору України до Петра Олексійовича і його команди, сьогодні на політичній сцені нікого більше немає, хто настільки  жорстко виступив проти реваншистських проявів оточення Президента Зеленського. Тому частина виборців, яких категорично не влаштовує те, що сьогодні відбувається, і які не голосували за Порошенка на президентських виборах, все-таки, згнітивши серце, підуть і поставлять галочку навпроти ЄС.

Опитування проводилося 6-7 липня 2019 р методом особистого формалізованого інтерв’ю згідно квотною вибіркою по статево-віковими характеристикам було опитано 830 осіб. Похибка досліджень становить 2,5 – 2,8%.