Мешканця Токмака, який свідомо збрехав про замінування Токмацької міської ради засудили до 2 років і 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком в 2 роки.

Враховуючи рекордну кількість неправдивих повідомлень стосовно замінування об’єктів соціальної інфраструктури, таке рішення суду має бути корисним для тих, хто планує так жартувати в майбутньому.

Втім, як повідомляли власні джерела Регіонньюз, ситуація із “замінуванням” будівлі міської ради Токмака була не просто жартом, а жартом з умислом, бо ж того дня повинно було відбутися засідання з важливих питань, які очевидно “мінеру” були невигідними.

Про розгляд справи та наявності вироку суду повідомили в Запорізькій обласній прокуратурі.

Даний громадянин 01.10.2016 здійснив завідомо неправдиве анонімне телефонне повідомлення про закладення вибухівки в будівлі міськвиконкому Токмацької міської ради, де в той день мав відбутися форум сільгоспвиробників Токмацького району за участі депутатів усіх рівнів. Внаслідок злочинних дій близько 100 учасників масового заходу були змушені вийти з адміністративної будівлі та проводити його на вулиці.

У зв’язку з відсутністю пом’якшуючих обставин, невизнанням вини та намаганням штучно створити алібі, прокурор орієнтував суд на призначення обвинуваченому покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі реально.

Суд, ухвалюючи вирок, призначив обвинуваченому покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі, встановивши іспитовий строк на 2 роки, – зазначається на сайті прокуратури.

На теперішній час Токмацькою місцевою прокуратурою вирішується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду в частині обґрунтованості застосування іспитового строку.