Вчора, в інформаційному просторі з’явилося повідомлення про затримку відкриття запорізького аеропорту після ремонту злітно-посадкової смуги. Перша інформація з’явилася на сайті компанії “Мотор-Січ”,  там повідомлялося про скасування рейсів на період з 15 по 25 жовтня у зв’язку із відстроченням закінчення ремонтних робіт.

У той же час, виконавець робіт повідомив, що все йде за планом, інші авіакомпанії також запевнили, що не отримували подібної інформації від адміністрації аеропорту.

Кілька хвилин тому, на сайті Запорізької міської ради ситуацію офіційно прокоментували.
Запорізький аеропорт запрацює 22 жовтня

Відкриття запорізького аеропорту після ремонту злітно-посадкової смуги дещо затримується, 22 жовтня аеропорт знову прийматиме літаки. Раніше повідомлялося, що запрацює він 15 жовтня, втім, є деякі нюанси, які потребують узгодження.

Продовжується ремонт основної злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Заплановані роботи виконуються у встановлені строки. Однак у ході ремонту з’ясувалося, що необхідно виконати додаткові роботи, повідомляється на сайті мерії.

Зокрема це стосувалося фрезерування основи для укладання нового покриття злітно-посадкової смуги. Після демонтажу плит діючої смуги з’ясувалося, що під ними залишилися плити, укладені ще у 50-ті роки. Для укладання нового покриття їх необхідно було якісно відфрезерувати. Також вирішено «нарізати» додаткові деформаційні шви на новому покритті злітно-посадкової смуги. Це дозволить ефективніше компенсувати перепад температур у зимовий та літній період.

Відзначимо, після відновлення роботи аеропорту у Запоріжжі буде відкрито кілька додаткових рейсів. Зокрема до ОАЕ, Тель-Авіву та Києва. Їх обслуговуватиме авіакомпанія SkyUP.