У Запоріжжі відбулася презентація знакової книги «Ієрархія національних пріоритетів», яку можна вважати абеткою сучасного націоналізму та «бронебійним набоєм» в інформаційній війні, автором якої є Віктор Рог – головний редактор всеукраїнського тижневика «Шлях Перемоги», публіцист, автор книг і численних публікацій з ідеології українського націоналізму, громадський діяч.

У заході взяли участь провідні науковці та громадські діячі краю.

Важливою особливістю книги “Ієрархія національних пріоритетів” є те, що цю збірку публіцист збирав майже 30 років. За його словами, книга присвячена питанню україно-російських відносин.

Автор відповів на ряд важливих запитань: якою ми бачимо українську державу, які шляхи обрати для руху нації вперед і як подолати перепони, в чому суть ідеології українського націоналізму, хто загрожує нашій державності.

– “Я бачу, що ці матеріали актуальні і зараз, а  може ще й актуальніші, бо зрозуміліші для загалу, ніж коли я їх писав. Ми маємо мільйон псевдо орієнтирів, замість одного великого національного орієнтиру. Національних орієнтр – це панування українців на власній землі, над своєю долею…”, – зазначив Віктор Рог.

Під час заходу Ігор Артюшенко розповів про знайомство з публіцистом:

– “Для Запоріжжя – це знакова подія. З Віктором Рогом ми познайомились у 2011 році, я читав його публіцистичні твори. Ця людина – це ходяча енциклопедія, якщо ми були свідками Революції на граніті, або читали в книжках з історії, то він безпосередньо брав участь“, –  зазначив Ігор Артюшенко.

Ігор Артюшенко під час виступу

Владислав Мороко наголосив, що ті люди, які робили усе можливе, щоб повернулася наша історія, історія України присутні на цьому заході.

– “Важливо те, що відбувається ця презентація, саме зараз тому, що на таких презентаціях читачі бачать автора, а сам автор розповідає про свою працю”, – сказав Владислав Мороко. 

Владислав Мороко

Організатором заходу виступило об’єднання «Просвіта Запоріжжя” за сприяння Ігоря Артюшенка.

Читайте також: Майно Мотор Січі переходить до комунальної власності Запоріжжя

 У Запоріжжі знову перекриють рух транспорту – схема