Канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила до своєї країни кваліфікованих спеціалістів з країн, що не входять до Європейського союзу.

Зараз багато німецьких компаній саме шукають спеціалістів з різних сфер, своїх кадрів не вистачає.

“Ми знаємо багато підприємств, які відчайдушно шукають спеціалістів”, – сказала Меркель у суботу в своєму щотижневому відеокадрі перед передвиборчим самітом. “Тому необхідно прагнути до того, щоб було достатньо кваліфікованих працівників” – пише видання Handelsblatt.

“2,5 мільйона людей з країн ЄС вже працювали в Німеччині. “Але цього лише недостатньо, і саме тому ми також повинні шукати фахівців за межами Європейського Союзу”, – сказала Меркель. Саме про це йдеться в понеділок. Федеральний уряд створив законодавчу базу із законодавством про імміграцію кваліфікованих робітників. “Але, звичайно, зараз також йдеться про те, щоб знайти людей у ​​світі, які готові приїхати до Німеччини”, – сказала канцлер Німеччини.

Щоб вирішити проблему кадрового дефіциту в Німеччині навіть прийняли окремий закон, він повинен запрацювати з 1 березня 2020 року. Суть закону полягає у спрощенні системи працевлаштування кваліфікованих спеціалістів з країни, що не є членами ЄС.