Кілька днів тому в Запоріжжі розгорівся справжній скандал, голови фракцій облради та головні лікарі медичних закладів області не знайшли порозуміння із головою обласної адміністрації Віталієм Туринком.

Медицина області потребує термінового фінансування, на життя не вистачає 400 мільйонів гривень. Медики масово звільняються через низькі зарплати та відсутність належного захисту від COVID-19. Варто зазначити, суспільство, у переважній быльшості ставиться з розумінням до рішень медиків звільнитися.

Віталій Туринок розробив проєкт рішення по перерозподілу коштів в якому передбачено лише 110 мільйонів з необхідних 400. Гроші Туринок пропонує забрати в людей, які претендували на матеріальну допомогу. Статті витрат на високі заробітні плати на дороговартісні стільці для чиновників голова ЗОДА залишив.

У березні, коли стало відомо, що лікарні області аж ніяк неготові до великого надходження заражених коронавірусом Туринок отримує найвищу, з часу призначення заробітну плату – 58 тисяч гривень.

На це звернув увагу колишній співробітник ОДА Олександр Зубченко. Він пише:

У березні голова ОДА Туринок отримав найвищу зарплату з моменту призначення – понад 56 тис. грн.

Підведемо короткі підсумки його діяльності.
Провалено підготовку до епідемії коронавірусу. Доведено до ручки запорізьку медицину. Охороні здоров’я не вистачає 400 млн. грн.
Лікарі та медсестри масово звільняються, у лікарнях немає елементарних засобів захисту.

Через повну бездіяльнісь голова ОДА посварився з усіма фракціями обласної ради. Затягування із проведенням сесії згубно відобразиться на термінах закупівлі мед. обладнання та засобів захисту. У кращому випадку поставки будуть наприкінці травня – на початку червня На цей час епідемія буде у розпалі. Чи доживемо?

Ну і звичайно – повна байдужість до ветеранів АТО, “одобрямс” закриття госпітального відділення у обласній лікарні та ігнорування родин загиблих героїв.

Один з найслабших керівників за всю історію області.
Але в Офісі Президента думають по- іншому і навіть суттєво підвищили оклад посадовцю – до майже 49 тис грн.

Який цар, такий і псар.

Сьогодні проєкт Туринка мають розглянути на сесії облради.