У прокуратурі Запорізької області повідомили про вручення підозри недобросовісному виконавцю замовлення одного з Департаментів Запорізької міської ради.

У відомстві повідомляють, що керівник Департаменту уклав договори з комерційною структурою на заміну підвищувальних насосів в багатоквартирних будинках міста Запоріжжя. Судячи з наданої прокуратурою інформації, департамент влаштувала якість виконання робіт, які, як виявилося в ході слідства, насправді не були виконаними. В актах виконавець все гарно розписав та прозвітував про виконання умов договору. Не знаємо як усних, але письмвих умов договору фірма точно не виконала.

Під час перевірок, фахівцями було встановлено, що більшість заявлених робіт,  які  відображені в актах виконаних робіт, фактично не була виконана. Крім того, на більше ніж 30 об’єктах роботи виконані не в повному обсязі.  Такі дії  не лише поставили під загрозу  життєзабезпечення мешканців багатоповерхівок Запоріжжя, але й нанесли збитки бюджету на суму 1 012 000 гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник комерційної структури, виконуючи вказані ремонтні роботи, вніс до актів виконаних робіт відомості про роботи, які фактично не виконувалися та завищену вартість обладнання, внаслідок чого заволодів коштами місцевого бюджету в сумі 1 012 000 гривень та в подальшому їх легалізував шляхом здійснення фінансових операцій.

Вказаній особі додатково повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 209 КК України – легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом. Чи буде притягнутим до відповідальності керівник департаменту наразі не повідомлять.