Кілька днів тому в Запоріжжі представили нового голову Запорізької ОДА. На урочисту подію приїхала ціла делегація з Києва: міністр ВСУ Арсен Аваков, генрокурорка Ірина Венедіктова, голова СБУ Іван Баканов, заступник голови ОП Сергій Трофімов, Міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров.

Також в стінах ОДА були помічені ледь не всі нардепи від Запорізького регіону. В кулуарах заговорили, що причиною такого масового з’їзду стало зовсім не представлення Віталія Боговіна, а нарада та розподіл функціоналу перед місцевими виборами.

На заході вже колишній голова ЗОДА Віталій Туринок звітував про успіхи, а київські гості хвалили його за важкий труд протягом 9 місяців і зауважили, що Туринок насправді буде продовжувати працювати в команді, але вже на загальнодержавному рівні.

Звіт колишнього очільника області зайняв близько 10 хвилин, говорив здебільшого про мости та боротьбу з COVID-19. Очікувано, свій виступ почав з того, що все йшло дуже добре, а було б ще краще, але коронавірус завадив.

Після 9 місяців Туринка запитань залишилося більше, а ніж відповідей, найбільш гострі стосуються медицини, яка залишилася без засобів для існування. Тож як працював очільник області – питання радше риторичне. Його діяльність на посту голови ОДА вже оцінили та відобразили у традиційному рейтингу “Ділової столиці. Згідно із рейтингом Віталій Туринок разом із Запорізькою областю посідає 2 місце з кінця, більше провалів, а ніж у Туринка було хіба в голови Сумської ОДА Романа Грищенка.

Для об’єктивності варто згадати рейтинги голів ОДА у 2019 році, Запорізький Голова Костянтин Бриль посідав 4 сходинку, а Сумський – третю, тож єдиним нашим “успіхом” за рік було випередження очільника Сумщини.