Нещодавно в соціальних мережах почало «гуляти» фото з чоловіком, якого затримали в одному з місцевих супермаркетів. За завіренням авторів поста, охоронці вчинили над ним самосуд.

Офіційних коментарів ми поки не дочекалися, тому розповідаємо, що дізналися з соціальних мереж. Вчора, в групі Facebook з’явилася наступна інформація: в одному з супермаркетів «АТБ», який знаходиться в Космічному мікрорайоні, затримали чоловіка за крадіжку.

Охоронці вирішили його покарати. Намалювали на обличчі окуляри та написали слово «ВОР». На жаль, Регіонньюз наразі не вдалося отримати коментар від правоохоронців. Проте, ми вже можемо сказати, що дії працівників магазину є протизаконними.

В Законі про «Охорону діяльності» прописані права охорони. Там зазначено, що вони не можуть застосовувати щодо відвідувачів будь-яку силу, окрім випадків, коли клієнт посягає на права інших людей. Просто треба було затримати громадянина до приїзду поліції.

Ми також зателефонували на гарячу лінію «АТБ», щоб з’ясувати позицію адміністрації з цього приводу. Та новину дізналися від нас, обіцяли з’ясувати всі подробиці та перетелефонувати.

 

Оксана Щербина