В інтерв’ю BBC Україна, прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на найбільш актуальні запитання, у тому числі що пов’язані з можливим поверненням України до жорсткішого карантину. Динаміка зростання кількості хворих стрімко зростає, тож посилення обмежень може повернутися.

“Є зростання кількості хворих. Стосовно закриття транспорту – це можливо в деяких містах та областях. Не виключено, що в окремих містах або областях доведеться за рішенням місцевих комісій повернутись до закриття транспорту”, – пояснив прем’єр.

За його словами, все залежатиме від завантаженості ліжкомісць у лікарнях, темпів приросту хворих та ряду інших показників.

Водночас рішення про закриття транспорту в Києві чи інших містах залежить від місцевої влади, для якої уряд є “помічниками”.

“Ініціатором (Закриття громадського транспорту. – Ред.) має стати київський міський голова. Якщо ми бачитимемо, що є загроза розвитку епідемії в гіперболічному масштабі, то даватимемо рекомендації або й запроваджуватимемо карантинні обмеження на державному рівні”, – пояснив Денис Шмигаль.