Голова Запорізької ОДА Віталій Боговін повідомив про високу ймовірність виходу деяких населених пунктів із комфортної “зеленої” карантинної хзони.

Це пов’язано із зростанням кількості хворих з COVID-19.

У зв’язку з цим, станом на сьогодні припинено функціонування 2 садочків, 2 шкіл, введені карантинні заходи ще в 6 навчальних закладах.

“За показниками захворюваності Запорізька область наблизилась до виходу з комфортної «зеленої» зони, а в Мелітополі, Токмаку, Пологівському та Веселівському районах рівні захворюваності вже перевищені” – повідомив Віталій Боговін.

Наприкінці був зафіксованим випадок захворювання на COVID – 19 в одному із дитячих оздоровчих закладів області, де захворіло 2 дітей і співробітник закладу.  Наразі здоров`ю дітей ніщо не загрожує, необхідні заходи проведені.

Голова ОДА ввражає, що суспільство втомилося від обмежень, а тому статистика захворюваності зростає.

Носіння масок у громадських місцях, миття і дезінфекція рук, дотримання соціальної дистанції, уникнення масових скупчень тепер є частиною побуту. Запровадьте ці прості правила і станьте прикладом для близьких. Звертаючись до батьків, хочу закликати: контроль наявності у дитини маски – такий самий прояв турботи, як теплий одяг чи смачний бутерброд в школу.