Військові, волонтери, підприємці, науковці, лікарі, педагоги, громадські діячі, молодь і досвідчені політики, а головне – патріоти своєї країни представлятимуть «Європейську Солідарність» на місцевих виборах у жовтні.

Імена кандидатів сьогодні озвучили на конференції Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність», яка відбулась на о. Хортиця.

Сформував потужну команду та очолив список «Європейської Солідарності» в Запорізькій області голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність», народний депутат восьмого скликання, лідер Запорізького Євромайдану Ігор Артюшенко.

Під час конференції він озвучив головне завдання політичної сили  на місцевих  виборах в Україні –  будувати Європу в містах і громадах, зупинити реванш проросійських сил та олігархату, не допустити згортання реформ в Україні,  та зупинення руху  в західний вільний світ.

«Будувати Європу в кожній громаді і в країні загалом – наше найперше завдання. І зобов’язання боронити рідну землю проти російського агресора, захищати та розвивати українські цінності й культуру  ніхто з нас не знімав.  Бо ці завдання є спільними і поєднаними. Мир є там, де український прапор, українська церква і український захисник. Європа там, де вільні громадяни, де верховенство права і високий рівень життя. І одне без іншого є неможливим.

Саме тому Запорізька команда «Європейської Солідарності» йде на вибори по всій області – проваджувати європейські реформи і стандарти на місцях, залучати інвестиції, будувати та розвивати території, захищати людей і громадянські права.
Саме тому навколо нашої команди об’єднуються проукраїнські рухи і громадські організації, ветеранські та волонтерські спільноти – ми точно знаємо, якими хочемо бачити наші міста та села і маємо професійність та спроможність це реалізувати», –  заявив Ігор Артюшенко.

 

До складу міської і обласної команди «Європейської Солідарності» також увійшли депутат Запорізької міської ради, заступник голови фракції, співвласник «Багатопрофільної Клініки Святого Миколая» Микола Белий, голова Запорізької обласної ради ветеранів АТО Андрій Хімічев, завідувачка кафедри українознавства Запорізького національного університету, письменниця, голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України, заступник голови Запорізької обласної організації всеукраїнського товариства «Просвіта» Ольга Стандіченко, ветеран АТО, учасник російсько-української війни на Донбасі, призер міжнародних спортивних змагань «InvictusGames» Євген Олексенко, волонтерка, член управи Запорізького відділу ВГО «Союз українок» Надія Мороз, шеф-редактор інформаційного агентства «Forpost» Олег Чернов та інші відомі запоріжці. «Європейська Солідарність» згуртувала й патріотів, які раніше представляли інші демократичні політсили. В команді «ЄС» на місцеві вибори йдуть депутат Запорізької міської ради, ветеран АТО, захисник Донецького аеропорту, відомий запорізький науковець В’ячеслав Зайцев, депутат Мелітопольської міської ради 7-го скликання, директорка Агенції розвитку Мелітополя Ірина Славова, педагог, програмна менеджерка, співзасновниця ГО «Центр соціального розвитку «Ініціатива» Ярослава Братусь.

Вони зазначають, що «Європейська Солідарність» сьогодні – єдина опозиційна сила, яка здатна відстояти українські цінності