Вчора, 22 вересня у Заапорізькій ОДА відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про епідемічну ситуацію в області доповідав Головний державний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов, повідомляють на сайті ОДА.

За словами Терехова, перевищення граничного рівня захворюваності спостерігається в 12 із 25 територій. Станом на 22 вересня в області зареєстровано 3 034 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19. Найбільші показники захворюваності у м. Запоріжжя – 1478; м. Мелітополь – 394; м. Бердянськ – 239; Токмацькому районі – 131; Оріхівському районі – 109; Пологівському районі – 175.

У ході заходу прийнято рішення про введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки у м. Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку, Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Мелітопольському, Михайлівському, Оріхівському районах. «Помаранчевий» рівень встановлено у Пологівському районі.

До наявних правил карантину додаються нові обмеження. На територіях із «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки: забороняється діяльність хостелів і відвідування установ соціального захисту без особливої потреби; обмеження роботи розважальних закладів у нічний час; проведення масових заходів у закладах громадського харчування обмежується 20 особами. Більш жорсткі обмеження вводяться в Пологівському районі. Зокрема, забороняється діяльність закладів розміщення крім готелів та розважальних закладів і ресторанів в нічний час, відміняється планова госпіталізація, робота спортивних залів, розважальних центрів, закладів побутового обслуговування, музеїв та бібліотек має бути організована з дотриманням соціальної дистанції.