Міністерство оборони усунуло сімох посадовців після аварії літака Ан-26 під Чугуєвом в Харківській області.

Про це сьогодні в етері ток-шоу “Свобода слова” заявив віцепрем’єр-міністр, голова Державної комісії з розслідування обставин авіакатастрофи Олег Уруський.

За його словами, серед відсторонених — співробітники Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба, курсанти якого загинули під час катастрофи.

“Указом міністра оборони відразу були відсторонені сім посадових осіб: двоє — заступники керівника університету і п’ятеро — члени бригади, в якій трапилася ця страшна трагедія”, — сказав він.

Також віцепрем’єр зазначив, що аварія сталася як через технічну несправність (перед катастрофою відмовив один з двигунів), так і через помилку пілотів. Однак питання є і до дій співробітників університету, що опікувалися організацією польоту.

Нагадаємо, що ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва на Харківщині під час заходу на посадку розбився літак. На борту перебували  7 членів екіпажу і 20 курсантів Університету Повітряних сил ім. Кожедуба. З 27 осіб, які були на борту, вижив лише один – курсант В’ячеслав Золочевський.