Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив народний депутат восьмого скликання, голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко, пише Форпост.

Політик зазначив, що кандидатура Євгена Балицького цілком серйозно розглядається на обрання першим заступником голови Запорізької облради та повідомив, що проросійського діяча просувають не на рівні області.

«Я не знаю, де сидять його лобісти – на Банковій у Зеленського чи в Кремлі (хоча одне іншому ніяк не заважає), але факт його призначення активно просувається точно не з Запоріжжя.

І я розумію, що подібні йому ватні діячі з ОПЗЖ та Оппоблоку із задоволенням підтримують його обрання.

Але в мене є принципове питання до тих партій в області, які принаймі декларують свою патріотичність: до “Батьківщини”, “За майбутнє”, “Єднання Буряка” і навіть до “Слуг народу”.

Невже і Ви підтримуєте обрання Балицького на керівну посаду в обласну раду? Невже і Ви хочете, щоб він й надалі заявляв маячню на проросійських телеканалах від імені запоріжців, заперечував факт російської агресії та фотографувався в Криму з табличкою “перший заступник голови Запорізької обласної ради”?
Ви розумієте наслідки для Запорізької області та України загалом?», – написав Ігор Артюшенко.

Ігор Артюшенко підкреслив, що «Європейська Солідарність» не дасть жодного голосу за таке призначення.

Євген Балицький –народний депутат 8 скликання. У 2012-2014 роках – народний депутат 7 скликання від “Партії регіонів” за тим же округом. Влітку 2014 року вийшов з фракції “Партії регіонів” у парламенті, а з квітня 2015 року стає керівником територіальної організації політичної партії “Опозиційний блок” у Мелітопольському районі Запорізької області.

Відомий своїми проросійськими поглядами. Був організатором проросійських акцій «Безмертний полк», «русская весна»,  проводив слухання на захист російської мови, називаючи її «мовою визволителів»грозився виїхати в РФ разом з українською територією, в роки депутатства категорично відмовлявся виступати з трибуни українською мовою.
Кнопкодав. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Фігурант антикорупційних розслідувань.

«- один з авторів антиукраїнського і брехливого звернення від ПР та комуністів до польского Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити діяльність українських націоналістів;

– голосував проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей;

– один з тих депутатів-корупціонерів, через подання яких КС скасував статтю Кримінального колексу України про незаконне збагачення, що зобов’язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей.

– фігурант чисельних антикорупціних розслідувань ( “найяскравіший” момент – 5 літаків, записаних на дружину).

Про систематичне відвідування ним окупованого Криму, організацію “безсмертних полків ФСБ”, георгієвські стрічки та “русскую весну” в Мелітополі та області і розписувати не хочу. Щоб не займати стрічку у ФБ огидними речами.

Отже очевидно, що вказаний персонаж зібрав в собі всі якості класичного проросійського політика – корупціонер з ватним душком», – пише про Балицького Артюшенко.