Зниклого 10 листопада викладача Запорізького національного університету досі шукають. І хоч часу пройшло вже багато рідні сподіваються знайти чоловіка живим та здоровим.

Луай Файсал Муц, доктор наук, професор Інженерного навчально-наукового інституту (в минулому Запорізька державна інженерна академія) Запорізького національного університету. У ВНЗ викладає дисциліни Менеджмент і адміністрування у публічній сфері, Техніка адміністративної діяльності. Він один з небагатьох у Запоріжжі знає арабську мову та допомогав поліції в якості перекладача, коли справи стосувалися носіїв  арабської мови.

Зокрема він виступав перекладачем у справі резонансної ДТП на Прибережній магістралі, в якій загинули марокканські студенти. Дехто з оточення чоловіка припускає, що його зникнення може бути пов’язаним з цією справою, бо коли нема перекладача, то справу можна затягнути. Втім, припущення до справи підшити не можна…

Із власних джерел Регіонньюз стало відомо, що у день зникнення чоловік сів до машини, яка начебто повинна була відвезти його до поліції, зв’язок з його мобільним зник у центрі Запоріжжя по дорозі  в напрямку Заводського району.

Для ЗНУ Луай Файсал Муц є важливим науковцем.  Він активно займається науковою роботою, має понад 155 наукових та науково-методичних праць з питань формування та реалізації державної міграційної політики, публічного управління та адміністрування.

Написана монографія «Формування та реалізація державної міграційної політики: монографія. Запоріжжя: Класичний приватний університет, 2019. 418 с. та серія статей з формування та реалізації державної міграційної політики.

За результатами рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників Запорізького національного університету у 2019 році у категорії «професори» посів 34 місце.

Отримав сертифікат за участь У Міжнародній науково-практичній конференції «Theory and practice: problems and prospects-2020», де виступив з доповіддю на тему: «Еволюція суспільства від старої економічної моделі до нової як об’єкт і мета стійкого розвитку» у травні 2020 року.

Є куратором групи Публічне Управління та Адміністрування.

Муц Луай Файсал з 1996 року веде активну роботу по набору та навчанню іноземних студентів у м. Запоріжжя. Він володіє п’ятьма іноземними мовами (українською,російською,англійською,арабською та курдською).

За його безпосередньої участі випускниками стали іноземці з багатьох країн близького та далекого зарубіжжя та країн СНД (Королівство Марокко,Алжир,Туніс,Єгипет,Нігерія,Туреччина,Сирія,Ірак,Йорданія,Ліван, Ізраїль,Казахстан,Узбекистан,Азербайджан,Грузія,Росія,Китай,Литва). Їх кількість нараховує до десяти тисяч.