В ніч з 23 на 24 грудня в Запоріжжі нарешті остаточно обрали голову обласної ради. Олена Жук, якій 35 років одразу ж зачитала присягу.

Це вперше за всю історію Запорізької області раду очолила жінка, більш того – перша заступниця також жінка – опоблоківка Людмила Любім. Два інші заступники: батьківщинівець Владислав Кучценко та “майбахівець” Геннадій Фукс.

Обрання нового та сподіваємося остаточного голови свідчить про те, що рада дійшла згоди. Віталій Боговін, який ймовірніше за все протиправно називав себе головою облради, бо ж процедура його обрання викликає багато запитань та сумнівів, трошки посунувся. Але не набагато, бо Олена Жук є людиною Боговіна, яку саме він привів у запорізьку політику. В політиці Олена Сергіївна вперше й одразу зайняла високу посаду. А до цього вона працювала в компанії BKW Group, співвласником якої був Віталій Боговін, до того, як стати чиновником.

Олена Жук має диплом про вищу освіту за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”, який отримала в Запорізькому національному технічному університеті. На виборах до Верховної ради минулого року була довіреною особою кандидата в народні депутати Віталія Боговіна.  Після призначення останнього керівником обладміністрації Олена Жук очолила патронатну службу голови ЗОДА. Варто нагадати в патронатну службу завжди беруть наближених до голови осіб, бо набір дозволено проводити без конкурсів.

Новообрана голова на початку скандалу в облраді, що тривав протягом двох тижнів, одразу зайняла активну позицію і заявива, що була обраною головуючою на пленарному засіданні. Вона, варто сказати й головувала на тих зборах, що скликав Віталій Боговін називаючи себе головою облради.

Конфлікт вичерпано, обласна рада Запоріжжя запрацювала, ті, хто боровся за крісла отримали їх, хто боровся за дотримання Закону та регламенту теж залишилися задоволеними. Вночі 24 грудня голосували та реєструвалися всі, навіть встигли сформувати комісії.