Міська влада Запоріжжя ігнорує необхідність створення притулку для жінок, постраждалих від домашнього насильства. Про це в ефірі віжн-радіо «На дотик» заявила запорізька журналістка Катерина Майборода.

Пандемія коронавірусу і запровадження карантинних обмежень спровокували в усьому світі різке зростання кількості випадків домашнього насильства. Загострилася ця проблема в Україні та у Запоріжжі. Згідно статистики, 90% осіб, які страждають від домашнього насильства – це жінки. Щоб допомагати їм вберегтися від дій агресора і пережити кризовий період, створюються так звані шелтери – спеціальні притулки, де жінка, яка постраждала від домашнього насильства, може отримати прихисток і необхідну допомогу.

У Запоріжжі такого шелтера досі немає. І запорізька влада відмовляється створювати подібну установу в нашому місті, заявила в ефірі віжн-радіо «На дотик» Катерина Майборода. За словами журналістки, міська влада посилається на те, що в Запоріжжі вже діє комунальний заклад «Затишна домівка», де начебто можуть бути розміщені і жінки, постраждалі від домашнього насильства. Але, на переконання Катерини Майбороди, яка посилається на думку експертів, «Затишна домівка» не є спеціалізованою установою, як може надати необхідні умови і послуги для жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Також, як розповіла Катерина Майборода, ще восени минулого року громадські активісти ініціювали спеціальну електронну петицію на сайті Запорізької міської ради з вимогою створити спеціальний шелтер. Петиція набрала необхідну кількість голосів, але розгляд її також затягується. Саме на засідання депутатської комісії, де мали обговорювати цю петицію, нещодавно зі скандалом не допустили журналістку працівники апарату міськради.

На думку Катерини Майбороди, представники міської влади просто не хочуть розбиратися в специфіці цієї складної проблеми. В той час як мешканки Запоріжжя, які стають жертвами домашнього насильства, не мають належного місця, де могли б знайти безпечне місце і необхідну підтримку.

Повну версію ефіру віжн-радіо «На дотик» можна переглянути тут